miercuri, 16 mai 2018

Castelul Fürstlich Drehna-Germania




Localitatea Fürstlich Drehna se află în Niederlausitz la aproximativ 12 kilometri sud-est de Luckau, la 10 kilometri vest de Calau și la 15 km nord de Finsterwalde . Localitățile înconjurătoare sunt Egsdorf în nord, Schlabendorf am See și aparținând orașului Calau, în cartierul Oberspreewald -Lausitz , Zinnitz, în nord-est, care de asemenea aparține districtelor Calau Groß Jehser și Mallenchen în est, Klein Mehßow în sud-est și Groß Mehßow în sud. deja în districtul Elbe-Elster situată în sud-vestul Crinitz , care la rândul său aparține districtului Luckau din Bergen în vest și municipiul Heideblick care aparține districtului Beesdau și districtul Luckauer Görlsdorf în nord-vest.


Din istoria Castelului Fürstlich Drehna

 In Dieceza Meissen din 1495,  spune ca Fürstlich Drehna  este inregistrat  in  anul 1346 Într-o listă a vasalilor și a orașelor din Lusatia inferioară din Saxonia, aminteste pe 4 ianuarie 1447, cand  in locaitatea Fürstlich Drehna apare  pentru prima data inregistrat un proprietar al conacului Bernhard Drauschwitz. În 1521, orașul Drehna a fost preluat de familia von Minckwitz si a inceput  sa construiasca  șanțul din jurul castelului și turnurile de apărare.  Mai tarziu in anul 1697, zona a fost dobândită de familia Promnitz  care a extins  complexul  castelului.
Prin Fürstlich Drehna trece drumul național 56. O mare parte din cartierul satului este acum în fosta mina deschisă Schlabendorf-Sud , părți ale lacului Schlabendorfer și aproximativ jumătate din Lacul Drehnaer sunt situate în apropierea  Castelul  Prințului Drehna.
Earl Moritz von Lynar , care a fost ridicat la rangul de principe în 1807, În 1877, firma de transport maritim Vätjen din Bremen a devenit  proprietarul castelului. Familia avea un mormânt de familie creat în parcul castelului.
După cel de-al doilea război mondial, castelul a fost expropriat și folosit în timpurile GDR ca atelier pentru tineret . Astăzi, castelul și parcul amenajat de aproximativ 50 de hectare aparțin Brandenburgische Schlösser GmbH . Cladirea,  birouri, fabricile de bere, starea veche si castelul in sine formeaza un ansamblu arhitectural aproape complet. Centrul satului, cu biserica, casa de gradinari și hanul baroc, oferă și o privire idilică și plină de viață în trecut.                                                                                                         Fürstlich Drehna poate fi împărțită în trei zone istorice importante: Piața cu biserica și hanul istoric renovat "Zum Hirsch" (aproximativ 1730), curtea (Lindenplatz) cu fostul ansamblu imobiliar și fabrica din partea de sud și Amtshaus (mijlocul secolului al XVIII-lea) pe partea de nord, precum și castelul dominant captivant. cu sala de scenă istorică, sub forma unei  corpuri de nave și a fabricii de bere din castelul Fürstlich Drehna, care există încă din 1720


Biserica este datat, aproximtiv ,în perioada cuprinsă între 1200 și 1300. Rămășițele acestei biserici au căzut în mină de lignit și au fost aruncate în aer în octombrie 1979. În perioada premergătoare demolării și imediat după aceasta, s-au desfășurat investigații arheologice pe terenul din jurul bisericii și în interior, cu scopul de a clarifica vârsta și funcția bisericii. În plus față de o varietate de descoperiri și descoperă cinci morminte cu șapte schelete umane au fost descoperite. De obicei, zonele din jurul unei biserici au fost folosite ca un cimitir în Evul Mediu, dar aici nu a putut fi dovedită nimeni; Prin urmare, scheletele găsite nu au fost atribuite unui cimitir Scheletele gasite se presupune bărbați și femei cu o vârstă de moarte medie de aproximativ 60 de ani, cu o înălțime medie a corpului. Este probabil ca au fost inmormantati in regim de urgenta in perioada de criza. Biserica stil medieval, care a fost reconstruita în 1895. Turnul și încăperea sacristală boltită sunt încă în starea inițială. Șase pietre funerare din secolul al XVI-lea sunt așezate în peretele din spatele altarului. Panoul de pe peretele bisericii a fost preluat de predecesorul său și precizează că acesta a fost construit în 1563 de Casper von Minkwitz.


Din 2006 până în 2007 a fost renovată și transformată pentru a fi utilizată ca hotel . In jurul castelului este un parc mare amenajat de Peter Joseph Lenné , în care se află un pavilion din fontă , construit anterior de către stațiunea Wertheim din Calauer Saßleben din Saßleben , pe malul iazului.
    Castelul de apă  În zona castelului menționat, se presupune existența unei fortificații medievale, despre care se spune că se întoarce într-un castel slav.
Castelul medieval, dateaza aproximaiv din 1447.   Cele mai vechi părți ale castelului includ aripa de est și părți din aripa de vest care datează din secolul al XV-lea. Aspectul actual al castelului este un complex reprezentativ cu patru aripi grupat în jurul unei curți, bazat pe un plan dreptunghiular.
 În aripa de vest, două vârfuri rotunde puternice se ridică la cele două colțuri ale grădinii. Structura actuală a castelului, care a suferit numeroase modificări  în funcție de gustul contemporan al proprietarilor schimbare, determinată de diferite stiluri elemente gotice și târzii renascentiste și baroc. Castelul are un parc amenajat spațios, cu lac forestier, care poartă semnătura lui Peter Joseph Lenné. Zona este de aproximativ 52 ha cu un numar mare de copaci.
Castelul  cu  turnuri puternice, multe balcoane și ferestre, un turn cu ceas din jumătate de lemn datand din secolul al XVIII-lea, diferite verande. Practic, fiecare etaj are diferite dimensiuni ale camerelor și înălțimi, scări și scări cuplează părțile individuale ale clădirii. Plafoanele, pereții, ferestrele și ușile sunt foarte diferite, pe panouri de perete și tavan, decoruri stucate, forme de boltă și seminee pot fi citite din mai multe perioade de proiectare. ( sursa : wikipedia)

pavilion din fontă
Copaci seculari inalti peste 15 m

Copaci seculari cu inaltimea peste 15 m.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu