miercuri, 2 august 2017

A X-a Conferinta Internationala UNIFERO Inc. 13-17 iulie, la Piatra Neamț, în ROMÂNIA) – pentru o Romanie nobila, intregita!Articol publicat in EVENIMENTE -AUGUST 2017 -MIORIŢA USA 4



Articol publicat in EVENIMENTE -AUGUST 2017 -MIORIŢA USA 

Anul XI, Numărul 126, AUGUST 2017  4
A X-a Conferinta Internationala UNIFERO Inc.
13-17 iulie, la Piatra Neamț, în ROMÂNIA) 
– pentru o Romanie nobila, intregita!
                  Înregistrată în Atlanta, Statu Georgia, USA, organizația nonprofit și non-guvernamentală UNIFERO Inc. 
                               și-a desfășurat lucrările celei de a X-a Conferințe Internationale cu tema R.E.S.P.E.C.T
 
Deschiderea Conferintei - Foto Viorica Hrustovici


,,(Recunoaşterea, Educaţia Susţinerea, Promovarea şi Evaluarea Creativă a Talentelor femeilor = RESPECT), beneficiind de susținerea unui număr remarcabil de participanți care, prin prezență și prezentări de proiecte, idei, situații de viață, vise și prin convingeri au demonstrat că românii din afara  Țării sau cei din interiorul ei - femei, dar și bărbați, tinere și tineri, seniori și senioare – dar și femeile, familiile și suporterii lor de oriunde din lume, se poate construi un bine viitor, comun și sigur.
În deschidere, prof.Smaranda CAZAN-LIVESCU, Președinte și Fondator UNIFERO Inc., a trecut în revistă activitatea organizației și a citit Mesajul de încredere și de susținere venit din partea doamnei Consilier de Stat pentru Diaspora, Sandra PRALONG, care consideră că UNIFERO este importantă pentru Țară și pentru românii din afara ei.
Cuvântul rostit de dl. Profesor Dr. H.C. Radu REY în deschiderea Conferinței ( “Femeia din Carpați, garanție de continuitate și conservare a tradițiilor și bunelor practici”) a adus omagiu femeii române și femeii în general, subliniind capacitatea nelimitată a acestora de a forma benefic lumea noastră, felicitând UNIFERO Inc. pentru unicitate și tenacitate.
În deschidere au fost înmânate Diplome Certificat pentru participanți, pentru elevii câștigători (Concursurile anuale de creație
literară și de artă plastică UNIFERO) și pentru adulți (Concursul de creație literară „UNIFERO- Diamante Spirituale”, din țară și din afara ei, un număr impresionant fiind acordat elevilor din Basarabia (RM) și profesorilor îndrumători, dar și celor din județele Prahova,Timiș, din Reghin, Cluj, Vatra Dornei, Brașov, Craiova, Timișoara, București, Canada și din SUA.
Au impresionat prin conținut mesajele venite de departe, dar și cele din Țară:
Laura BRETAN (Românii au Talent/Americanii au talent); dinspre Basarabia noastră (Zoia JALBĂ, Ludmila BOLBOCEANU),
Austria (Norica și Ioan GODJA – Radio TV UNIREA; Sifora SAVA – Hora), din Israel (Dorina DEUTCH, Viorel MAIER),
din Spania (Luminița Pigui NEAGOE), din Canada (fam.dr. Aurelia si Vlad SOLTAN), SUA (Diana WHEELER), din Suedia, Columbia (Delia si Fernando PRADA), Mouna HOURMATALAH (Maroc);
din partea Asociației Femeilor Universitare București/Curtea de Arges – Elena CHIRIȚĂ, Prof. Irina GOANTA Vicepreședinte
ONG PROLIEBLING, Nicoleta MARGHITAS (Liebling), poe Liviu JIANU – Craiova, Radio Timișoara, TVRInternațional,
Serena ADLER – Radio Shalom, primăriile din Săbăoani, Alexandru cel Bun și Damuc – Neamt, Reghin, Arad) au subliniat sentimentul de apartenență la istoria pamântului nostru greu încercat, dar și la aspirațiile spre un viitor împreună.
Prof. de business Andy PAN din China, membru UNIFERO a adus salutul echipei sale subliniind convingerea că o mai mare libertate a mișcării femeilor în business asigură o dezvoltare rapidă a societății.


Expoziții de anvergură și mare importanță (Viorica HRUSTOVICI– Botosani-- Emanciparea femeii in filatelie carte postala si maximafilie.
Maria AIFTINCĂI din comuna Vladimirescu/Arad- artizan, scriitoare și rapsod popular, organizator al unui muzeu de peste 10.000
de exponate ; Eleonora DRAGOMIR – pictură) și prezența maestrului, prof. Mihai PINZARUPIM, au completat în aur vitraliul
UNIFERO.
Donațiile făcute la Mânăstirea Petru Vodă – măicuțe – unde 20 de copii orfani și 40 de femei se află în îngrijire - au ajuns în mâini bune continuând acțiunile Monicăi SOFRON ( Asociatia umanitară „ Codrin”), niciodată uitătoare a celor care sunt mai suferinzi decât noi. Am avut alături și organizații de voluntari (Loredana DINU), dar și Asociatia „Născută Înger"- reprezentată de Carmen SUCIU. În Concertul caritabil, și-au pus talentul în slujba strângerii de fonduri pentru copii și pentru seniori dezavantajați, elevii cântăreți - Alexandru și Cerasela, îndrumați și crescuți spre cultură de prof. Eleonora (Budur) DRAGOMIR, Ovidiu SCRIDON – deosebit și sensibil poet, compozitor și interpret, cu noi de o bună vreme, dar și Mihaela HASUNA (uimitoare voce, semifinalistă a Emisiunii Romanii au talent) și prof. SidorRUSU (a cărui „Ciocârlie” - pe clapele acordeonului - a stârnit fiori).

Lansările de carte, deja parte a conferințelor noastre, au adus în fața sufletelor și minților o varietate de scriituri valoroase și impresionante demonstrând că din adâncurile vieții, informații de valoare și minuni în înțelegerea ei, așteaptă să fie făcute vizibile – Scriitori lansați: Paraschiva ABUTNĂRIȚEI, Minorica DRANCA, Mada CAZALI /Smaranda LIVESCU, Ana NEDELCU, Laura NURELDIN, Cătălina ORSIVSCHI, Aldona REY- PATRAS, Maria PETRESCU, Jenica ROMANICA, Carmen SUCIU, și nu în ultimul rând, Elena VOLCINSCHI.
Alături de aceștia, lansarea primului manual de animație 3D, „ Cartea Umbrelor Mișcate”, de prof. și regizor Călin CAZAN, a adus încă un plus evenimentului. Am învățat să ne ascultăm și să auzim, apreciem și îmbogățim din spiritul și experiența fiecarui dintre noi.Pulsul Conferinței a fost dat de Modulele și atelierele prezentate de: Dina LOGHIN ( Șanse Egale pentru Femei- Iași – Organizațiile Non-Profit); Maria PETRESCU ( Abandonul Școlar); elev Robert GHECIU ( Cum se poate evita abandonul școlar); psiholog Emilia PETRESCU ( Comunicarea nonviolentă– șansă de vindecare a relațiilor interumane); prof. Maria VISOSCHI ( Diaspora – rolul ei în păstrarea valorilor naționale); Ileana Alina POPESCU ( Radu Tudoran – universul feminin prin lectură, dezvoltarea abilităților de lectură); Minorica DRANGA ( Țara Dornelor, vatră cultural.) Cătălina ORSIVSCHI ( Brand de țară-Muzeul Oului Vama – Bucovina.); Rita SEFFER ( Sănătatea casei prin <Feng Shue> oriunde te-ai afla.); Viorel MAIER( Femei de afaceri, afaceri pentru femei.); Zoia JALBA ( Femeia Română în Basarabia); Ludmila BOLBOCEANU (Importanța familiei în educație); Daniela TOMNIUC și Sorina ȘTIR ( Rolul școlii și importanța educației în cunoașterea, păstrarea și reprezentarea tradițiilor și culturii naționale.); Ana NEDELCU ( Atelier de scriere creativă); Mihai PINZARU-PIM (Atelier desen); Claudia BOTA ( Managementul resurselor umane și al voluntariatului în proiecte viabile.); Lucian și Smaranda LIVESCU ( Proiecte în/și pentru Diaspora” / O altfel de școală– Viața în Diaspora); Dorina PAICU ( World Game). Cu noi s-a aflat si Elisabeta IOSIF, scriitoare si director al revistei Cetatea lui Bucur. Toate activitățile și prezențele la această Conferință aniversară au întărit convingerea că, da, România este nobilă și că ea rezistă prin fiecare din aceia care o privesc în sufletul istoriei sale, cu încredere că va continua să existe indiferent de lupte politice și dezinteres față de binele tuturor.
Mulțumiri celor care au fost prezenți în organizație de-a lungul anilor: prof. Paraschiva Abutnăriței în prima linie a frontului, ca Secretar General - pentru a stârni scântei în mințile elevilor, dar și într-ale adulților, spre neuitarea adevăratei culturi, a educației nobile și reale, pentru crearea de punți între cei de acasă și cei plecați în bejenia mai mult sau mai puțin dorită.
Deosebită apreciere conducerii și personalului Hotelului Ceahlău, care au arătat profesionalism și dedicație, înțelegere a momentului și a importanței eforturilor noastre pe tot parcursul desfășurării Conferinței, a modulelor, a concursului gastronomic„ Iron Chef”. Totul - la înălțime.Felicitări!
Marea familie UNIFERO a demonstrat că orice acțiune de bine se poate duce la bun sfârșit, chiar dacă ne confruntăm cu schimbări și apar obstacole neașteptate în fiecare secundă Pe mai departe, UNIFERO, cu tot binele pe care Dumnezeu ni-l
dăruiește în cale!
Organizația noastra a însemnat și continuă să însemne respirațiia necesară vieții.
Să ne revedem cu bine în anul
2018 la Alba Iulia!"
Prof. Smaranda
CAZAN-LIVESCU

foto Viorica Hrustovici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu