miercuri, 10 mai 2017

Orasul NISA-FRANTA vazut in anul 2017

    Timp de decenii, împrejurimile pitorești din Niceana au atras nu numai cei care caută relaxare, ci și pictori cum ar fi Marc Chagall , Henri Matisse , Niki de Saint Phalle și Arman, lucrările lor fiind comemorate în multe dintre muzeele orașului, Marc Chagall , Musée Matisse și Musée des Beaux-Arts .. 
     Nisa are al treilea aeroport cel mai aglomerat din Franța, după cele două principale pariziane . 
     Acesta este capitala istorică a județului Nisa ( Comté de Nice ).


       Orașul a primit numele de Nice la Belle ( Nissa La Bella din Niçard ), ceea ce înseamnă Nice the Beautiful , care este și titlul imnului neoficial din Nisa, scris de Menica Rondelly în 1912.
      Zona de astăzi Nisa conține Terra Amata , un sit arheologic care prezintă dovezi ale  utilizări foarte devreme a focului. 
      În jurul anului 350 î.en, grecii din Marsilia au fondat o așezare și l-au numit Nikaia, după ce Nike , zeița victoriei.  Poziția sa strategică și portul au contribuit în mod semnificativ la forța sa maritimă. 
    Frumusețea naturală a zonei Nisei și clima ei mediteraneană ușoară au atras atenția clasei superioare englezești în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, când un număr din ce în ce mai mare de familii aristocratice au petrecut iernile acolo.




Cofetaria
Targ
Targ
Interior cofetarie
Principala promenadă de pe litoral a orașului, Promenade des Anglais ("Walkway of the English") își datorează numele vizitatorilor stațiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu