luni, 8 mai 2017

Cap d'Antibes


Antibes este o stațiune mediteraneană din sud-estul Franței, pe Coasta de Azur între Cannes și Nisa . Colonia din Marsilia. A fost cunoscuta sub numele de Antipolis si a fost fondat de Phocaeans de la Massilia La începutul secolului al II-lea î.Hr., triburile Liguriene Deceates și Oxybiens au lansat atacuri repetate împotriva Nikaia și Antipolis. Grecii din Marsilia au apelat la Roma așa cum au făcut deja câțiva ani mai devreme împotriva federației din Salyens . În 154 î.Hr. consulul Quintus Opimius a învins Décéates și Oxybiens și a luat Aegythna de la Décéates. Roman Antipolis Roma și-a mărit treptat poziția asupra coastei mediteraneene. În anul 43 î.Hr. , Antipolis a fost încorporat oficial în provincia Galilei Narbonesiană , care a rămas în următorii 500 de ani. Antipolis a devenit cel mai mare oraș din regiune și un punct de intrare principal în Galia. Artefactele romane, cum ar fi apeductele , zidurile fortificate și amforele, pot fi văzute astăzi. Orașul a fost alimentat cu apă de două apeducturi. Apeductul Fontvieille se ridică în Biot și în cele din urmă se alătură coastei de sub RN7 și calea ferată de la Fort Carré. 
Fort Carré.Fort Carré este un fort militar construit în timpul domniei lui Henric al II - lea în secolul al XVI - lea . Fortul este situat pe peninsula Saint-Roch în Antibes , de-a lungul drumului de la malul mării 






Fortificațiile de la vârful de est Fort Carré.
Fort Carré este construit pe o stanca ridicandu -se la 26 de metri deasupra mării .
 
A fost descoperit și restaurat în secolul al XVIII-lea de Chevalier d'Aguillon pentru aprovizionarea orașului modern. Apeductul numit Bouillide sau Clausonnes se înalță lângă orașul Valbonne. Ramasitele monumentale de poduri apeduct sunt situate în vecinătatea Fugaretei, în pădurea Valmasque și în apropierea orașului Vallauris. Antipolis în antichitate târzie Antipolis a devenit sediul unei episcopii în secolul al V-lea.  După dezintegrarea Imperiului Roman de Vest , diferitele triburi barbare au capturat Antibes. Acest lucru a dus la distrugerea și o perioadă lungă de instabilitate. În secolul al X-lea, Antibes a găsit un protector în Seigneur Rodoart, care a construit ziduri fortificate extinse în jurul orașului și un castel în care să trăiască. În următorii 200 de ani, orașul a experimentat o perioadă de reînnoire. Prosperitatea a fost de scurtă durată, deoarece întreaga regiune a căzut în dezordine timp de mai multe secole. Locuitorii din Antibes au rămas în spatele zidurilor lor puternice, ca o succesiune de războaie și epidemii au devastat ruralul. În 1244, episcopul Antibesului și-a mutat vizita la Grasse

 Până la sfârșitul secolului al XV-lea, regiunea era sub protecția și controlul regelui Ludovic al XI-lea al Franței. Stabilitatea relativă a revenit, dar portul mic al Antibesului a căzut în umbra. Începând cu mijlocul secolului al XIX-lea, zona Antibes și-a recăpătat popularitatea, întrucât oamenii bogați din întreaga Europă și-au descoperit frumusețea naturală și au construit case de lux aici. Acesta a fost transferat de la fostul departament al Varului la cel nou din Alpes Maritimes în 1860.  
Portul din Cap d'Antibes
Portul a fost din nou folosit pentru o industrie de pescuit "considerabilă", iar zona a exportat fructe uscate , pește sărat și ulei . Prin primul război mondial , a fost legat cu calea ferată cu Nisa și majoritatea fortificațiilor sale au fost demolate pentru a face loc noilor cartiere rezidențiale.  În 1926, vechiul Château Grimaldi din Antibes a fost cumpărat de municipalitatea locală și apoi restaurat pentru a fi folosit ca muzeu. 
Muzeul Pablo Picasso
Pablo Picasso a venit în oraș în 1946, când și-a vizitat prietenul și colegul său Gerald Murphy și soția sa Sara în 1923 și a fost invitat să rămână în castel. În timpul șederii sale de șase luni, Picasso a pictat și desenat, precum și crafting ceramica și tapiserii. Când a plecat, Picasso a lăsat o serie de lucrări la municipalitate. Castelul a devenit de atunci Muzeul Picasso .



Sculptura moderna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu