vineri, 16 mai 2014

Vizita ministrului Nicolae Bănicioiu şi a consilierului Gabriel Oprişanu, care au vizitat Spitalul Judeţean ,, Mavromati” şi Maternitatea Botoşani .


Vineri, 16 mai 2014, la Botoşani a sosit ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu  şi consilierul dr. Gabriel Oprişanu, care au vizitat Spitalul Judeţean  ,, Mavromati” şi Maternitatea Botoşani. Aceştia au fost aşteptaţi de prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, de  dr. Tamara Ciofu, deputat în Parlamentul României, de  Viorel Iliuţă, directorul Spitalului Judeţean Botoşani,   de Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani; dr  Mihaela Miller, director medical. Împreună, aceştia au vizitat Unitatea de Primire Urgenţe, prezentată de dr  Petrică Rădăuceanu, şeful Secţiei de Urgenţă.  Au vizitat saloane pentru pacienţi, nou renovate, în scopul de a vedea condiţiile oferite bolnavilor internaţi în acest spital.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a declarat presei că este nemulţumit de lipsa de comunicare şi implicare a Consiliului Judeţean Botoşani în privinţa finanţării Spitalului Judeţean Botoşani şi crede că cei 600.000 de lei alocaţi în cursul anului trecut sunt insuficienţi, în contextul că Spitalul Judeţean Botoşani este un spital mare,  care este comasat cu alte cinci spitale din Botoşani.
De asemenea, a mai spus că va analiza finanţarea venită prin CAS  pentru Spitalul Judeţean, bani necesari pentru a rezolva multe probleme care sunt în aşteptare. 
Domnul ministru, Nicole Bănicioiu a subliniat faptul că Spitalul Judeţean Botoşani are nevoie de o finanţare mai bună, o gestiune pe măsură, o colaborare  cu Consiliul Judeţean Botoşani.
Referitor la pensionarea cadrelor medicale, domnul ministru a spus: ,, Guvernul, ieri, a aprobat Ordonanţa cu privire la pensionare,  ca aceasta să se facă la vârsta de 65 de ani”.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu