vineri, 15 noiembrie 2013

lansarea cărților “Semnele nonverbale ale minciunii” şi “Terapie de cuplu”, autor Psiholog Moisoiu Mihai Marius,Botoşani

PRIMUL GHID DE IDENTIFICARE A SEMNELOR NONVERBALE ALE MINCIUNII, PUBLICAT DE UN AUTOR ROMÂN
      Centrul de Explorare şi Dezvoltare a Potenţialului Uman, Alexandria Librării și Uvertura Mall Botoşani au organizat sâmbătă, 2 noiembrie 2013, un eveniment important si anume lansarea cărților “Semnele nonverbale ale minciunii” şi “Terapie de cuplu”, autor Psiholog Moisoiu Mihai Marius, moderator Maria Moisoiu. Editura şi Tipografia Pim Iaşi.


                         

            Prezentarea cărţilor                     a fost făcută de 
           dl. Nichifor Tofan, 
                   directorul      Schweighofer Holzindustrie 
     Au participat un public numeros, scriitori, prieteni oameni de afaceri, profesori, oameni politici, si nu in ultimul rând familia. Cele două volume de specialitate, se adresează politicienilor, oamenilor de afaceri, managerilor, judecătorilor, procurorilor, poliţiştilor, psihologilor, cât şi celor interesaţi de stăpânirea artei „citirii” semnelor nonverbale ale minciunii, după cum a afirmat autorul.




Mihai Marius Moisoiu
 „Abordez un domeniu mai puţin vizat de specialiştii din România şi am considerat că ar fi cazul să vin cu nişte teme care ar interesa publicul, pacienţii, posibilii pacienţi şi cei care vor să se transforme la nivel interior. Prima carte internaţională pe această temă a fost scrisă de un fost agent FBI, Joe Navarro, care a scos un ghid al minciunii, însă neilustrat. Eu l-am scos ilustrat pentru a veni în sprijinul celor care vor să înveţe acest limbaj şi aş zice că este o carte accesibilă, care poate fi ţinută în geantă şi scoasă ori de câte ori e nevoie să ne readucem aminte un semn, o mimică, un gest, o postură, o conjuctură care nu este prea bine înţeleasă şi trebuie lămurită”, Sunt prezentate sub formă de ilustraţii peste 300 de semne nonverbale ce pot duce în funcţie de context, la identificarea stărilor de stres, de culpabilitate, tensiune şi frustrare ce însoţesc de cele mai multe ori minciuna. a declarat autorul, psihologul Mihai Moisoiu 

Doamna poeta  Maria Moisoiu a prezentat câteva aspecte importante din cele două volume editate de 
,,In lumea in care trăim, când tehnologia avansează cu o viteză ametitătoare, când pe timp de criză mondială am vrea să consumăm tot ceea ce dorim si nu putem, când societatea noastră este orientată din ce in ce mai mult pe aparente, toate acestea pot constitui o povară psihologică considerabilă pentru fiecare din noi. Este cât se poate de clar că trebuie să căutam cauza in atingerea sufletului, iar cu el nu te poti juca. Si ca să ne vindecăm, trebuie să lăsăm pe pustie, indiferenta, văicărelele, intrebările si să facem ceva, fiecare cum poate.                                                                                 Un exemplu poate fi chiar ceea ce se intâmplă astăzi, când acest tanăr autor, aplecat spre studiul semnelor, pe care l-as numi omul momentului, a venit să ne prezinte apăsat, in cartea sa ,, Semnele nonverbale ale minciunii”, intr-o manieră inedită, o stare de spirit aproape dureroasă, indicând in celelalte cărti ale sale si modalitati naturale, aproape firesti, de vindecare.                                                                                                                                         L-am intrebat de ce m-a preferat să-mi spun părerea despre cărtile sale, sunt cărti de specialitate, i-am spus. Mi-a răspuns  scurt : ,, Pentru că esti mătusa mea, te cunosc de când eram mic, ti-am ghicit gândurile din ceea ce ai asternut pe hârtie in scrierile tale, care in viziunea mea, merg de la,, acute” si ajung să transmită un mesaj pozitiv, linistitor. Exact ceea ce trebuie. Atâta vreau, să vă spuneti părerea despre cartea mea ,, Semnele non verbale ale minciunii”, si dacă se poate dintr-o perspective literară”
Asa că, m-am framântat putin, gândidu-mă la publicul meu grăbit, tentat să n-aibă răbdare să asculte, la cum as putea s-o prezint căt mai concis. Mi-a venit ideia repede ,, cănd am făcut o asociere cu un crămpei din mesajul pe care l-a transmis profesorul de matematică, poetul, prozatorul si publicistul botosănean, Georgică Manole, in cartea sa.,, Viata in interval”. Apoi, mi-a strecurat, prin gănd, o justificată intrebare: ,,De ce ar trebui să trăim ascunsi sub o mască”?
Vorbind cu lumea prin semne
         In matematică se poartă un desen cunoscut sub denumirea de diagrama Venn-Euler. Ea este alcatuită din doua curbe inchise care se suprapun pe o portiune comună reprezentând miezul problemei.
        Te astepti  la orice. Geopoliticienii ii zic zona frotalieră, sociologii o denumesc zona gri, pe când scriitorul Bujor Nedelcovici o percepe ca un interval, ca ceva plăcut. Chiar spune: ,, mă simt bine in interval” in locul de mijloc dintre ,, de unde am plecat” si ,, unde voi ajunge”.                                                      
      Cartea lui Mihai Moisoiu, este un tratat despre sufletul national in momente de criză si prezintă o ilustrare aproape dureros de reală.        
     Autorul, inzestrat cu o putere surprinzătoare de a-si manifesta trăirile  iese pe scena lumii, ne oferă spectacolul vietii, a vietii din acest interval de timp, precum un actor de pantomimă. Văzându-i mimica in imaginile prezentate in carte, pare că autorul ar vrea să spună : ,, Luati seama! Voi politicienilor, voi oameni de afaceri, voi cei ce puneti in balanta minciună si adevărul si voi toti, ca noi psihologii tot incercăm să vă spunem”                                                                                                               
     Din tot ce am prezentat, eu as prefera să locuiesc in interval, după spusele scriitorului. Asa că indrăznesc să vă fac la toti, o invitatie la citit, la cunoastere.                                               Haideti ca prin cultură si optimism să locuim intr-un loc plăcut! Trebuie sa folosim metodele de rafinament: altruismul, intelegerea, compromisul, compasiunea, iubirea, poezia, lectura cu mesaj pozitiv. Să aruncăm individualismul, egoismul, ura si ne vom regăsi. Eu tot mai cred in Pasărea Pheonix, pentru că pata gri o văd de suprafată"


,,Minciuna este comportamentul  uman care este considerat cel mai dificil de discifrat cu acurateţe deoarece nu există nici măcar un gest care să indice în proporţie de 100% că persoana care îl utilizează minte.
Toate semnele nonverbale prezentate în carte reprezintă manifestări comportamentale ale stresului, care doar analizate în context, alături de răspunsul la anumite seturi de întrebări pot duce la identificarea corectă a minciunii"
Scopul nostru în calitate de psiholog, procuror, judecător, poliţist, este să identificăm şi să eliminăm într-o cât mai mare măsură posibilă erori în perceperea semnelor şi comportamentul reprezentativ pentru minciună" ne spune autorul Mihai Moisoiu.

,, Această carte vine în întâmpinarea solicitătilor primite de-a lungul timpului de la nenumărate persoane ce au identificat cu ajutorul nostru sau individual, faptul că sursa primară a problemelor lor de sănătate manifestate la nivel somatic, emoţional şi mental, au ca şi cauză disfuncţionalităţi de genul lipsei de comunicare în cuplu, absenţei unui partener stabil, tensiunilor şi agresivităţii manifestate la nivel de cuplu, imposibilităţii de a putea întâlni o fiinţă de sex opus în vederea implicării într-o relaţie de iubire echilibrată şi armonioasă.
Volumul întâi din această serie de 10 cărţi îşi propune să ne prezinte modalităţi simple şi la îndemână cu ajutorul cărora putem să ne armonizăm şi să ne echilibrăm relaţia de iubire în care ne aflăm" 
 (120 de modalităţi inedite de dobândirea şi menţinere a unei relaţii  de cuplu, autor Mihai Moisoiu. Volumul I Colecţia Terapia de Cuplu, Editura şi Tipografia PIM, Iaşi.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu