sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Conferinta "Zilele medicale botosănene" 14-15-noiembrie-2013



În perioada 14-15-XI-2013, la Hotel Rapsodia, 
Sala ,, Mihai. Eminescu” a avut loc Conferinta "Zilele medicale botosănene", eveniment ajuns anul acesta la cea de-a treia editie,  şi care a fost organizat de Colegiul Medicilor Botosani. Acest eveniment a fost sponsorizat de mai multe S.C printre care Electroalfa Botoşani. Au participat Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte, Consiliul Judeţean Botoşani, Viorel Iliuţă, manager, Spitalul Judeţean ,,Mavromati" Botoşani, Costel Lupaşcu, director Casa de Asigurări de Sănătate, Ecaterina Chihaia, director Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani, dr. Radu Malancea, dr. Ecaterina Chihaia, dr. Hanelore Murăraşu, vicepreşedinţi şi secretar dr. Romică Coşoveanu, Colegiul Medicilor Botoşani, medici specialişti, medici de familie şi farmacişti la nivel local cât şi din judeţele vecine  Iaşi şi Suceava.
Acest eveniment a avut  scop  un schimb de experienţă între medici.
,,Dorim să continuăm şi să organizăm în luna noiembrie ,,Zilele Medicale Botoşănene", eveniment dedicat tuturor medicilor de toate specialităţile inclusiv medici şcolari. Invităm cu drag alături de noi şi pe colegii noştri, pe medicii pensionari. Va consta în expunere şi vom avea lectori, cadre didactice din Iaşi şi distinşi colegi, medici botoşăneni care vor dizerta pe anumite teme”, a spus Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor.
Domnul Gheorghe Sorescuvicepreşedinte  al Consiliului Judeţean Botoşani, a adresat cîteva cuvinte distinşilor participanţi la Conferinţă. 
,, Vă mulţumesc pentru invitaţia de a participa la acest eveniment din viaţa medicală botoşăneană. De fiecare dată, vin cu multă dragoste şi simpatie, aici, şi vă asigur de toată disponibilitatea C.J. Botoşani, că noi dorim să ne implicăm cât mai mult în rezolvarea problemelor de sănătate a botoşănenilor, la nivelul posibilităţilor pe care le avem, a deciziilor care se iau la nivel naţional şi judeţean , care de multe ori nu sunt fericite pentru noi. Îmi doresc să fiu prezent de fiecare dată la astfel de reuniune, să finalizăm investiţia pe care o avem la Spitalul Judeţean Botoşani. Sper ca finanţarea pe care o va avea anul viitor să fie mai bună decât acest an. Ne dorim ca problemele din sistemul de sănătate să numai fie anul viitor. Vă doresc în continuare să aveţi succes în desfăşurarea seminarului care se va desfăşura pe data de 14-15 noiembrie"




prezenti distribuitori de medicamente şi dispozitive medicale,
precum şi producătorii.
Pe hol au fost amenajate 20 de standuri ale unor furnizări de materiale sanitare şi medicamente, OTI, o firmă de soft medical pentru evidenţa medicală pe calculator

Dr. Anton Pârvu, medic primar medicină internă,
doctor în ştiinţe medicale prezentând noutăţi în medicină.

În cadrul simpozionului dintre participanţi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă               ,, Mavromati", Botoşani, care au prezentat lucrări au fost:
Dr. Doru Culiceanu şi dr. Romică Coşovanu - Rolul AAS  în reducerea riscului CV. 
Dr. Cristina Apetroaie, -Strategii terapeutice în răceala comună. 
Dr. Sever Popa- Tratamentul modern al cataractei. 
Dr. Carina Andrei,- Excelenţa în medicină 
Dr. Cristina David- Ziua Internationala a Diabetului- Actualităţi în Retinopatie Diabetica 
Dr. Radu Christine- Adevăr şi mituri despre vitamine 
DR. Cristian Vicol-Tratamentul modern al herniilor înghinale 
Dr. Marinela Simon, - Rolul factorilor neurotrofici în tratamentul mmodern al AVC, TCC şi tulburărilor neurologice.
Dr. med. Radu Dan,- Terapia combinată alpha D3-bifosfonat.
Dr. Hanelori Murăraşu- Tratamentul chirurgical al fracturilor de calcaneu.

Dr. Radu Laurian- Colonscopia. Un an de experienţă în spitalul Mavromati Botoşani si multe altele teme medicale interesante.


    La Conferinta au fost asteptati sa participe aproximativ 300     de medici, atât din Botosani, cât si din Iasi si Suceava, si de asemenea reprezentantii Colegiului Medicilor au lansat un apel si către medicii pensionari de a participa la eveniment.
    Pe parcursul celor doua zile au fost prezentate lucrări stiintifice, s-au prezentat noutatile legislative din domeniu. 
     Acest eveniment,  nu ar fi avut loc, dacă nu ar fi fost şi persoanele, care au sprijinit  şi  implicat din toată inima în organizare şi desfăşurarea Conferinţei, şi datorită cărora activitatea a avut succes. 
      Printre care doamna dr.Hanelori Murăraşu, vicepreşedintă, care s-a implicat efectiv în organizare, în afara orelor, în calitate de  medic chirurg la Sectia de  ortopedie, Spitalul Judeţean Botoşani.
Doamna Diana Ionescu
Aş aminti şi pe doamna Diana Ionescu, administrator la Colegiul Medicilor din Botoşani, care s-a implicat  în organizarea şi desfăşurarea Conferinţei ,, Zilele Medicale" la  Botoşani în perioada 14-15-noiemrie -2013, prin invitaţiile adresate firmelor participante şi medicilor specialişti pe plan local, judeţean şi din alte judeţe. 

La primirea participanţilor doamna Valeria Ailenei, a oferit fiecărui participant o mapă personalizată, pixuri cu sigla ,, Colegiul Medicilor Botoşani", diplome de participare, care au oferite la finalul activităţii medicale.
    Această Conferinţă a fost organizată într-un timp record, ceea ce a necesitat un volum mare de muncă, care s-a făcut posibilă datorită echipei sub coordonarea directă a  dr. Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului medicilor din Botoşani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu