marți, 16 iulie 2013

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, se va afla în vizită în România în perioada 15-16 iulie

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, se va afla în vizită în România în perioada 15-16 iulie, urmând să susţină la Bucureşti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de creştere" economică în regiune, a anunţat, marţi, Fondul.
"La Bucureşti, Lagarde va susţine un discurs despre România şi Europa de Est, concetrându-se asupra identificării unei noi paradigme de creştere pentru regiune", se arată într-un comunicat transmis de FMI.
După România, Lagarde va vizita şi Lituania, pe 17-18 iulie.
"În timpul vizitelor - primele în aceste două ţări de la preluarea funcţiei de şef al FMI în iulie 2011 - Lagarde se va întâlni cu autorităţi, precum şi reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice şi provocările care urmează pentru fiecare din cele două ţări", se arată în comunicat.

La Vilnius, Lagarde va participa la un forum privind provocările şi oportunităţile integrării economice europene, marcând astfel începutul mandatului Lituaniei la preşedinţia Uniunii Europene.
Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a avizat, săptămâna trecută, ultimele douã evaluãri ale acordului cu România şi a aprobat scrisoarea de intenţie transmisã de autoritãţile de la Bucureşti, astfel cãă acordul început în 2011 a fost finalizat cu succes.
Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritãţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.
Înţelegerea a fost paraată în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia sã se încheie în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, pânã la sfârştul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducã arieratele şi sã adopte măsuri de îmbunãtţire a managementului companiilor de stat.


http://www.realitatea.net/directorul-general-al-fmi-christine-lagarde-vine-la-la-bucuresti-pe-15-16-iulie_1216928.html
   Christine Madeleine Odette Lagarde (n. Lallouette 1 ianuarie 1956, Paris este un avocat francez și actualul director general al Fondului Monetar International.
    De-al lungul carierei sale politice, Lagarde a îndeplinit mai multe funcții oficiale în Franța, printre care ministru de finanțe, ministru al agriculturii și ministru al comerțului și industriei. Ea a fost prima femeie care a devenit ministrul unei economii și este prima femeie care a devenit director general al FMI.
Pe 16 noiembrie 2009, ziarul britanic Financial Times a numit-o pe Lagarde cel mai bun ministru de finanțe din zona euro. Tot în același an, revista Forbes a clasat-o pe locul șaptesprezece în rândul celor mai puternice femei din lume.
       În anul 1981, Christine Lagarde s-a alăturat companiei americane de avocatură Baker & McKenzie, iar după șase ani, a fost numită director al filialei din Europa de Vest. Ea a intrat în comitetul executiv în 1995, iar în octombrie 1999 a devenit prima femeie care a preluat funcția de președinte al companiei
      La data de 28 iunie 2011, ea a fost numită următorul director general al Fondului Monetar Internațional (FMI) pe o perioadă de cinci ani, urmând să preia funcția câteva zile mai târziu, pe 5 iulie.
    În 2004, Lagarde a devenit președinte al comitetului de strategie globală.Interesul ei personal în afacerile europene a condus-o la deschiderea Centrul de Drept European din Bruxelles, un birou al Baker & McKenzie dedicat exclusiv practicii dreptului Uniunii Europene.
În calitate de ministru francez al comerțului și industriei între 2005 și 2007, Lagarde a favorizat deschiderea de noi piețe pentru produsele țării, punând accent pe sectorul tehnologic. 
   Pe 18 mai 2007, ea a preluat funcția de ministru al agriculturii, făcând parte din guvernul condus de François FillonÎn luna următoare, ea s-a alăturat cabinetului lui François Fillon în cadrul Ministerului Afacerilor Economice pentru a deveni prima femeie care urmează să fie vreodată responsabilă de politica economică din Franta.
În mai 2011, Lagarde a fost menționată ca un posibil înlocuitor al lui Dominique Strauss-Kahn în funcția de director general al Fondului Monetar Internațional
Candidatura ei la șefia FMI a fost susținută de guvernele din Statele Unite ale Americii, Rusia, China, Regatul Unit, Germania șiIndia.
Pe 25 mai 2011, Lagarde și-a anunțat oficial candidatura la șefia FMI pentru a-l înlocui pe Dominique Strauss-Kahn, care și-a dat demisia.
La data de 28 iunie 2011, comitetul executiv al Fondului Monetar Internațional a ales-o pe Christine ca director general pe o perioadă de cinci ani, urmând să își preia funcția câteva zile mai târziu, pe 5 iulie.

Christine Lagarde la sediul BNR a declarat ,, Ma bucur ca sunt la dvs. multe femei profesioniste, care participă la economia unei ţări. Este prima dată când vizitez România, Bucureştiul. 
Mi s-a spus că Bucureştiul este micul Paris şi aşa l-am văzut. România face parte din Uniunea Europeană. România este puternică şi face parte din Europa. Destinele României şi Europei se împletesc.

.
O piesă despre visul Europei a lui Eugen Ionescu, care se joacă pe scena teatrului din Paris, un vis în care temerile noastre pentru viitor ne fac mai uniţi şi împreună noi europenii putem înainta şi reuşi. Acest vis de secole azi este o dovadă că bătrâna Europă se uită către Răsărit, România se uită către Europa". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu