marți, 28 mai 2013

Pentru cei care doresc sa cunoasca VIENA-Austria-





MUZEUL DE ISORIA ARTEI
Unul dintre obiectivele turistice importante din Viena, Muzeul de Istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum), gazduit de o cladire de pe Bulevardul Ring ce aduce cu un palat este unul dintre cele mai importante muzee de arta si arta decorativa din lume.
Cladirea in care se afla este ea insasi un obiectiv turistic. Muzeul este vizitat de peste 600.000 de oameni anual. Muzeul a fost contruit, ca si alte muzee din Viena, pentru a gazdui imensa colectie de obiecte de arta a Habsburgilor. Kunsthistorisches Museum a fost deschis in 1891.



Kunsthistorisches Museum a fost deschis in 1891, in acelasi an in care a fost deschis si Naturhistorisches Museum (Muzeul de Istorie a Naturii), de catre Imparatul Franz Iosef I al Austro-Ungariei. Cele doua muzee au exterioarele similare si se afla unul in fata celuilalt in Piata Maria Tereza. Ambele cladiri au fost construite in intre anii 1872-1891.






Colectiile muzeului sunt: Egipt si din Orientul Apropiat; Grecia si Roma Antica; Sculptura si Arta Decorativa, Colectia de Numismatica si Biblioteca.





















PALATUL SCHONBRUNN
Palatul Schonbrunn trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn
. Pana in anul 1749 au fost refacute interioarele, au fost terminate lucrarile la galerii pentru a gazdui receptiile tinute la palat , a fost adaugat un teatru si a fost amenajat parcul (care arata asa cum arata si astazi). In parc se afla cateva statui grecesti si romane precum si constructia verde din otel (Casa palmierilor) care a fost construita in anul 1882.







La Schonbrunn exista mai multe atractii nu doar palatul in sine. Gradina zoologica de aici este foarte frumoasa si merita vizitata cu certitudine.


TEATRUL NATIONAL

Teatrul National din Viena, a fost construit intre anii 1874 si 1878 de catre arhitectii Karl Hasenauer si Gottfried Semper. Este unul dintre cele mai celebre teatre din lumea vorbitoare de germana. Burg-ul asa cum il numesc vienezii nu a fost niciodata un simplu teatru ci mai degraba un loc sfant in care au avut loc dezbateri incinse despre rolul artei si al culturii in societate.
De-a lungul anilor pe scena teatrului au evoluat actori celebri dar si in zilele noastre au loc aici o multitudine de spectacole de teatru, concerte si alte evenimente speciale. Burgtheater a fost infiintat de catre Maria Tereza dar isi avea sediul in alta cladire. La Burgtheater au avut premierele doua dintre opere lui Mozart.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu