vineri, 3 mai 2013

,Campania derulată sub sloganul„Aducem Basarabia Acasă”



Platforma Civică Acţiunea 2012 a demarat începând de pe data joi 2-05-2013, şi la Botoşani strângerea de semnături pentru unirea României cu Republica Moldova. Această campanie a început din data de 7-04-2013, la Bucureşti, în cadrul căreia s-au strâns 11.000 de adeziuni. La Botoşani, în cadrul oficial de lansare a campaniei, au participat secretarul general al Platformei civice ,,Acţiunea 2012", George Simion, a coordonatorului judeţean, Mădălina Hriţuleac a deputatului Cristian Roman, ziarişti, Paul Iordache, membru active Pro Basarabia, profesori, invitaţi si voluntari, care susţin acest proiect de lege.
George Simion a declarat că Republica Moldova este al doilea stat românesc şi a adresat un îndemn: Campania derulată sub sloganul „Aducem Basarabia Acasă”vizează iniţierea unui proiect de lege prin care Statul Român să adopte măsuri concrete de apropiere de Basarabia şi care să aibă ca finalitatea reunificarea.Pentru ca proiectul să intre în dezbaterea Parlamentului ne trebuie 100.000 de semnături pentru o lege care să aducă Basarabia mai aproape de România” Semnături,care trebuie validate de primarul fiecărei localităţi.” În această campanie s-a implicat şi Diaspora în strângerea de semnături.La Botoşani,receptivitatea este mare ca de exemplu şi-au exprimat adeziunea parlamentarii Cristian Roman, Tamara Ciofu, Viorel Grigoraş, Doina Federovici, Liliana Mincă.Şi avem speranţa că va avea impact asupra populaţiei”.Societatea civilă nu poate demara acest proiect fără această alianţă cu parlamentarii.Printre măsurile ce se cer a se lua sunt:
 înfiinţarea în subordinea premierului a unei instituţii speciale care să gestioneze relaţia cu Republica Moldova şi diminuarea de la 500 la 150 de euro a banilor pe care un cetăţean moldovean trebuie să demonstreze că îi deţine atunci când intră în  România, asta dacă a obţinut viză.
Integrarea studenţilor moldoveni, s.a.
„Multă lume ne întreabă cum se va întâmpla unirea. Nu se va întâmpla unirea direct, ci treptat. Proiectul nostru de lege are mai multe prevederi care ar face ca spaţiul românesc să fie mult mai bine integrat, ca cetăţenii celor două state româneşti să comunice mai bine prin anumite prevederi care pot fi rapid implementate”, a declarat George Simion, secretarul general Platforma Civică Acţiunea 2012.

"Republica Moldova este al doilea stat românesc"

La Botoşani semnăturile vor fi strânse într-un cort care va fi amenajat în weekend-uri pe Pietonalul Unirii şi inclusiv în zilele lucrătoare la magazinul Basarabia Shop din Uvertura Mall. De asemenea, echipe de voluntari se vor deplasa la Dorohoi, Darabani şi în mediul rural pentru a oferi posibilitatea şi oamenilor de aici să adere la proiect. „Republica Moldova este un subiect aparte şi ar trebui să fie o prioritate pentru Statul Român. De aceea noi considerăm că, având în vedere că Republica Moldova este al doilea stat românesc din punct de vedere etnic, ar trebui să ocupe un loc special în strategia Statului Român”, a mai spus George Simion.


Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliţie de peste 30 de ONG-uri din România, Moldova, Canada, America şi mai multe state din Europa care militează pentru unirea României cu Basarabia, având la activ marşuri şi mitinguri cu circa 10.000 de participanţi la Chişinău, respectiv 3.000 la Bucureşti.
Domnul deputat Cristian Roman a declarat:

,, Fiind prezent aici, confirmă faptul că sunt alături de cei care susţin proiectul de lege. Cred, că este cel mai important proiect după intrarea României în UE şi NATO.
Aceasta se poate realiza prin a lăsa orgoliile deoparte şi să participăm cu toţii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu