luni, 28 mai 2012

DIPLOMA SI MEDALIA DE AUR PENTRU EXPONATUL ,, GEORGE ENESCU"



„Filatelia este un hobby foarte costisitor"
Articol publicat
in Desteptarea.ro

Bacau
16-09-2011Interviu cu Ioan Catana, filatelist, vicepresedinte al Federaţiei Filatelice Romane, vicepresedinte al Asociatiei Filatelistilor “Grigore Pascu” din Bacau- ,,Domnule Catana, toti ne-am jucat in copilarie cu timbre, plicuri timbrate, adunam, faceam schimburi, ce mai, eram filatelisti. Acum la modul stiintific - am citit ca filatelia este aproape o stiinta -, unde este granita dintre joaca, pasiune, hobby si afacere?
- Începeam sa fim filatelisti, si aceste jucarii ne ajutau, la varsta noastra, acum 30-40-50 de ani, sa ne completam informatiile, sa ne satisfacem curiozitatile. Toate peticelele acestea de hartie clorate, care ne fascinau, unele din tari din Europa, altele din state arabe, cu imagini, ne determinau sa ne punem întrebari, sa cautam mai mult, sa mergem la dictionare, sa cautam prin cartile de biologie, de geografie. Toate acestea ne ajutau sa punem cate un fir de nisip la educatia noastra, la deschiderea noastra catre lume. Era “internetul” nostru. Filatelia se desparte de joaca - este impropriu spus ca filatelia este o joaca - atunci cand intri într-un “spatiu” care se cheama acumulare. Filatelia începe în momentul în care ti-ai stabilit o tema, ceva drag si apoi începi cu migala sa ilustrezi si cu materiale filatelice. Dar nu-i deajuns, timbrele, plicurile trebuie sa circule între persoane cu aceleasi preocupari, prieteni, colegi, familie, facem schimburi de “informatie”, o difuzam. Filatelia, în adevaratul sens al cuvantului, al practicii, începe cam dupa adolescenta, atunci cand pasiunea este dublata de studiu, de “profesionalism”, cand îti pui mereu întrebari si cauti raspunsuri în aceste bucatele de hartie cu imagini, în literatura de specialitate, în documente vechi, atunci ai devenit filatelist. Si din acel moment esti în mijlocul triunghiului: cultura - filatelie - stiinta".

Continuarea articolului : http://www.desteptarea.ro/filatelia-este-un-hobby-foarte-costisitor.html

,,În urmă cu câteva zile a fost dat publicităţii palmaresul expoziţiei filatelice mondiale „PHILANIPPON 2011” organizată la Tokyo în perioada 28 iulie la 2 august 2011 ,,La aceasta expozitie ing. Ioan Catană a obținut prima medalie de aur la o expoziţie filatelică mondială a unui băcăuan.
Afectată de urmările crizei economice actuale precum şi de necazurile pricinuite de recentul cutremur din Japonia, expoziţia a găzduit numai 490 de exponate din 65 de ţări dar, a fost prezentă crema colecţiilor filatelice.
Palmaresul confirmă calitatea exponatelor prezente concretizată prin cele 107 medalii de aur decernate, 189 de medalii de vermeil, 132 de argint şi numai 53 de bronz.
Spre satisfacţia filateliştilor băcăuani, în lista medaliilor de aur se găseşte şi colecţia-exponat cu primele întreguri poştale româneşti a colegului nostru ing. Ioan Catană.
Consemnăm astfel prima medalie de aur obţinută la o expoziţie filatelică mondială de către un cetăţean al municipiului nostru. Adresându-i meritatele felicitări domnului Catană sperăm ca lista băcăuanilor punctaţi cu aur să fie cât de curând completată cu alte nume.
ing. Mihai Ceucă
membru fondator al Asociaţiei filatelice „Grigorie Pascu” din Bacău''

http://bacaul.ro/medalie-de-aurexpozitia-filatelica-mondiala-10013/#more-1001





,,Dragi prieteni,
Pe 19 august s-au implinit 130 de ani de la naşterea lui George Enescu.
Vă transmit şi vă invit să "vizionaţi" exponatul filatelic, "open class", GEORGE ENESCU, UNIVERSAL MUSICIAN ce a obţinut diploma şi medalia în rang de AUR la expoziţia ţărilor balcanice BALKANFILA 2010 desfăşurată în Bulgaria.
Foarte probabil ca în acest an s-au organizat numeroase activităţi omagial/comemorative.
Preocuparea pentru viaţa, activitatea şi mai ales muzica lui Enescu, deşi sunt de formaţie profesinală tehnică, o am din anii ' 80.
Am colecţionat materiale filatelice, numismatică şi literatură şi alte materiale despre George Enescu.
Cu prilejul expoziţiei BALKANFILA 1991, desfăşurată la Bacău, am prezentat/donat la Tescani un exponat ce a fost vizionat de participanţii români şi străini la expoziţie şi în următorii cinci ani de vizitatorii aşezământului de cultură de la Tescani.
Ulterior am "dezvoltat" colecţia şi în 2006 la expoziţia BELGICA ' 06, de nivel european, am obţinut ARGINT.
Exponatul a fost prezentat "în afara concursului" la expoziţii locale, interjudeţene şi naţionale.
Voi achiziona materiale mai vechi ce au aparţinut maestrului şi voi încerca o reprezentare bună la nivel mondial.
Cu sincere salutări,
Catană Ioan-Bacău"

ne-a declarat domnul ing Ioan Catana din Bacau- Romania















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu